uusi vuosi 2020

Uusi vuosi- uudet lupaukset

posted in: yrittäjyys 0

 

Olen nyt useampana peräkkäisenä vuotena tehnyt yhteenvetoa menneestä vuodesta nähdäkseni, mitä konkreettista olen saanut aikaiseksi ja mitä on jäänyt tekemättä. Se on ikään kuin tilinpäätös niistä asioista joita on ollut listalla ja joita olen vienyt eteenpäin tai jotka ovat jääneet jostain syystä odottamaan parempaa hetkeä.

Tämäkään vuodenvaihde ei ollut poikkeus sen suhteen.

Mietin mitä asioita haluan vuoteen 2020 ja sieltä nousi nopeasti ja selkeästi seuraavat kolme kohtaa:

* Tee työtä jota rakastat tehdä

*hyvinvointia keholle ja mielelle

*taloudellista turvaa ja tasapainoa

Nämä ovat laajoja ja kasvuun suuntautuvia asioita. Ehkä niiden pitäisi olla jopa itsestäänselvyyksiä mutta eivät ne minulle ole olleet. Arjen kiireet lapsiperheessä pistää ajattelemaan ensi sijaisesti pienen ihmisen hyvinvointia kuin omaa, vaikka oma hyvinvointi on yhtä tärkeä. Jos itse väsyy ei jaksa huolehtia muista ( sitäkin olen kokenut ajoittain).  Yksi oma tavoitteeni onkin hyvinvoinnin lisääminen keholle ja mielelle. Tähän kuuluu töiden aikataulutus ja hallinnointi siten että osaisin tasapainottaa ne sopiksi osiksi arkeeni. Arjen keskellä taas jaksan hyvän kunnon avulla ja sitä ylläpidän liikkumalla säännöllisesti. Säännölliset kävelylenkit ovatkin välillä pääntuuletus lenkkejä, jossa voi vain antaa ajatusten tulla ja mennä.


Olen ollut elämäni aikana monissa työpaikoissa ja monissa eri tehtävissä. Ennen häpesin sitä että cv:ni näytti niin pitkältä pätkätöineen, mutta nykyään olen ylpeä niistä töistä joita olen saanut tehdä.

 

” tarjoilija, postityöntekijä, pesulatyöntekijä, kouluavustaja, kunnossapitotyön harjoittelija, ostoreskontranhoitaja, projektipäällikkö, kerhonohjaaja, talousassistentti, toimistotyöntekijä...”

Kokemukseni eri aloilta, eri työyhteisöistä ja eri tehtävistä on kullan arvoista. Ja väliin mahtuu myös työttömyysjakso jonka selätin. Arvostan työtä ja sen tekemistä kovasti. Ihminen on luotu tekemään työtä, mutta monen monta kertaa kysyin itseltäni, mitä minä haluan tehdä? Useinkaan en saanut vastausta. En tiennyt mistä lähteä hakemaan sitä. Sitten ymmärsin katsoa taakseni ja kysymykseni sai toisen merkityksen. Kysymys ei niinkään ollut mitä vaan miten. Miten haluan tehdä työtä? Kellokortin mukaan kahdeksasta neljään joka arkiaamu, joku kertoo mitä sinä teet, milloin ja millä aikataululla. Väliin mahtuu lounastauko ja kaksi kahvitaukoa jos hyvin käy. Kiire rytmittää töitä koko ajan. Vai omien aikataulujen mukaisesti, itse valiten työt ja ajan milloin työni teen?

Tee työtä jota rakastat tehdä”

Tee työtä jota rakastat tehdä - muodostuu yhdeksi tärkeimmistä tavoitteista ja eteenpäin vievistä voimista. Kun muistaa miksi töitä tekee, on motivoituneempi ja onnellisempi töiden tekijä. Minua töiden tekijänä ajaa eteenpäin se, että voin auttaa muita niin asiakkaitani, yhteistyökumppaneitani tai niitä jotka apuani kysyvät. Jos työstä puuttuu täysin fokus ei se pidemmän päälle toimi.

Olen sitä mieltä että hyvinvoiva mieli tarvitsee parikseen myös tasapainoisen talouden. Jos talous on jatkuvasti kuralla ja olo on siitä stressaantunut ei mielikään voi hyvin. Viimeinen muttei toistaan yhtään vähäisempi tavoite tälle vuodelle on tasapainoinen ja taloudellisesti turvattu talous. Keskittyminen niihin asioihin jotka vievät eteenpäin ja tuovat tulosta myös kassaan ovat tämän vuoden keskiössä. Pidän myös kouluttautumista tärkeänä ja mielestäni yrittäjän jos kenen täytyy pitää huolta omasta tietotaidosta. Yksi hyvä koulutus jonka olen käynyt ja jota voin suositella nimenomaan talousasioihin viitaten, on Bisneskoulun Hinnoittele itsesi lomalle- verkkokurssi. Kun tietää miten hinnoitella ja mitä asioita ottaa huomioon, on helpompi tehdä tulosta niin että joskus voi myös lomailla. Iso peukku tälle kurssille.

 

 

Linkki Hinnoittele itsesi lomalle-verkkokurssiin:
https://bisneskoulu.lpages.co/palveluiden-hinnoittelu-ja-tuotteistus-verkkokurssi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *