Haittaako se jos välittää asiakkaasta?

posted in: yrittäjyys 0

Tätä kysymystä olen miettinyt monta kertaa sekä työntekijänä että yrittäjänä.
Viimeksi tänään kysymys ponnahti mieleeni kun puhuin hyvän ystäväni kanssa siitä miten asiakasta kohdellaan.
Mietin tätä välittämisen näkökulmaa omassa työssäni. Suunnittelen siis kotisivuja ja toteutan niitä asiakkaan toiveiden perusteella. Lähden työssäni liikkeelle aina asiakkaan toiveista ja siitä katsotaan miten minä voin auttaa häntä. Joskus on käynyt niin, että oma osaamiseni ei ole ollut riittävää ja olen ohjannut asiakkaan taitavamman kaverin pakeille. Eikä siinä mitään, meitä on monen taitoisia tekijöitä, mutta täydellinen minä en ole missään tapauksessa. Osaan ja opin koko ajan mutta joskus tulee eteen tilanteita jossa täytyy osata sanoa kun oma osaaminen loppuu. Tunnustan sen mieluummin, kuin lähden pystypuunametsästä opettelemaan tuli perseen alla jotain uutta juttua joka ei välttämättä olekaan ihan simppeli juttu. Siinä asiakkaan omat aikataulut venyy turhan pitkiksi vain sen, takia koska itse en pystynyt tunnustamaan että nyt ei oma osaaminen riitä.
" Jokainen asiakas on erilainen."
Jokainen asiakas on erilainen erilaisine tarpeineen, haluineen ja toiveineen ja eri päämäärineen. Tähän en näe yhtä ainoaa ratkaisua vaan yksilölliset ratkaisut. Kotisivuja ei voi tehdä samalla tavalla teollisuusyritykselle ja hyvinvointipalveluja tarjoavalle yritykselle.  Minä tutustun aina asiakkaan palveluihin ja alaan missä ollaan jotta pääsen kiinni siitä mitä on tarjolla ja miten erottaudutaan muista.  Kotisivujen tarkoitus on esitellä omia palveluita niin, että sivuilla kävijän on helppo löytää sieltä tarvitsemansa tiedot.  Niiden tarkoitus on myös esitellä yrityksen (omistajan) persoonaa jolla erottaudutaan muista.  Se vaatii salapoliisin työtä ja aitoa halua tehdä sivut omistajan näköisiksi mutta silti niin että ne myös myyvät. Se on kuin kodin sisustamista käyttäen sisustussuunnittelijaa. Hän osaa sanomasi perusteella sisustaa juuri niillä väreillä ja huonekaluilla kotisi kuin olet aina halunnut.
" Saako hyvää halvalla? "
Entäs sitten hinta? Hinta määräytyy monesti työpanoksesta joka sivujen tekemiseen laitetaan. Hintahaitari on valtava niin kuin on myös lopputuloksetkin; Uskaltaisin kuitenkin väittää ettei 200 eurolla  saa hyviä sivuja. Se on kuin halvempi versio kalliimmasta, mutta jossain vaiheessa joudut paikkaamaan sitä. Siinä voi olla käytössä sellainen pohja jonka teeman asetuksia ei pysty muokkaamaan ja se vaikuttaa sivuston ulkonäköön ja toimivuuteen. Tietyt teksti- ja kuvapaikat määrittävät tätä linjaa.  Eli mitä halvemmat sivut ovat, sitä vähemmän niitä pystyy ulkoasullisesti muokkaamaan.  Aivan täysin mielikuvituksen mukaisen sivuston saat vain koodarilta, joka käsin siis käsityönä koodaa sivustasi sellaisen kuin haluat. Silloin se on jo siten persoonallinen ja ainutlaatuinen. Tällaiset hinnat lähtevät aivan varmasti 1000 eurosta ylöspäin, onhan kyse kuitenkin hänen elannosta eikä kuukaudessa pysty montaa kotisivua edes tekemään.
Minä itse määritän hinnan sen mukaan, minkälaiset sivut asiakas haluaa.  Jos asiakas pärjäisi halvemmalla vaihtoehdolla, en yritä myydä kallista vaihtoehtoa sen toivossa että se lisää omaa myyntiäni. Tyhmää tai ei, mutta en halua pärjätä sillä tavoin vaan toimia oman moraalini mukaan.
 
Mistä sitten erottaa sen sopivan tekijän itselle niistä ehdokkaista joita on? Tämä varmasti riippuu varmasti siitä mitä on hakemassa ja mihin hintaan.
Haluatko että sinulle tehdään perussivut ja ehkä opastetaan sivujen käytössä muutaman tunnin verran ja thats’s it. Vai haluaisitko, että sinulla olisi tuki myös jatkossa silloinkin kun olet jo maksanut kotisivusi? Itse olen ottanut sellaisen tavan, että tarjoan tukea myös senkin jälkeen kun kotisivut on luovutettu asiakkaalle. Minuun voi ja pitää ottaa aina yhteyttä kun vähänkään siltä tuntuu. Mikään asia ei ole tyhmä tai liian pieni ettenkö auttaisi sen ratkaisemisessa. Minulle se voi olla pieni, mutta sinulle suuri   p.s Bonuksena asiakkuudesta olen kehitellyt erityisen tiimin teille ihanat asiakkaat.
Tervetuloa mun tiimiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *