Tunnista tunteesi; Tyytyväisyys omassa elämässä

posted in: Tunnista tunteesi 0
tyytymätön
Lapsi kiukutteli iltatoimien aikana. Ei olisi saanut vaihtaa yövaatteita, pestä hampaita tai käydä pissillä. Sillä hetkellä kiukutti kuin pientä murkkuikäistä konsanaan, sillä itsekin olin väsynyt ja lisäksi nälkäinen ( huono yhdistelmä !!) Lapsen tehtävä on kasvattaa meitä aikuisia siinä missä emme ole hyviä. Minulla se läksy osui tällä kertaa kärsivällisyyden oppimiseen.  Siinä hetkessä kun 4-vuotias touhutenava pistää jarrua iltatoimille ja viivästyttää meidän kaikkien nukkumaan pääsyä on hyvä muistaa muutama tärkeä asia. Hän ei tee sitä ilkeyttään vaan häntäkin väsyttää jo ja hän tuo sen ilmi kiukuttelemalla koska haluaisi varmasti olla jo pehmeässä sängyssä. Tämä iltakiukuttelu ei ole meillä jokapäiväistä vaan usein asiat sujuvat yhdessä tuumin. Koin että tilanteessa täytyy päästä herraksi jotta en anna omalle tuohtumukselleni valtaa.
Aika monen elämässä on sekä hyviä että huonoja asioita. En usko, että kenelläkään on aina ihan täydellistä, hetkittäin kyllä mutta aina - en usko . Mutta toisaalta tarvitseeko täydellistä ollakaan? Riittäisikö ihan pelkkä tyytyväisyys omaan elämään?
Eihän onnellinenkaan tarvitse olla joka hetki. Maailma menee niin, että välillä tulee hyviä hetkiä ja välillä huonoja. Sitten kun tulee taas niitä hyviä hetkiä niin niitä osaa arvostaa eritavalla kun on kokenut myös niitä huonojakin.

Miten sietää niitä huonoja hetkiä esimerkiksi silloin kun työpaikka tuntuu mustalta aukolta.  Ajattele miltä tuntui kun sinulla ei ollut työpaikkaa. Olitko etsinyt jo jonkin aikaa töitä, mutta sinusta tuntui ettei kukaan huolinut sinua? Olitko taloudellisesti huonossa jamassa? Tuntuiko että elämästäsi puuttui kokonaan sosiaalinen palikka kun ei ole töitä?
Arvosta näitä asioita nyt – palkkaa, työtehtäviä, työkavereita ja asiakkaita. Listaa paperillesi ne hyvät asiat joita löydät nykyisestä työpaikastasi ja vertaa siihen mikä tilanteesi oli ennen sitä. 

Entäs kun lapsi kiukuttelee? Jaksatko olla neutraali ja nousta tilanteen yläpuolelle näkemään asia lintuperspektiivistä? Silloin näet asian laajemmasta näkökulmasta kuin yhdestä putkesta katsottuna.
Pienillä positiivisilla ajatuksilla pääsee taas seuraavaan päivään ja osaat arvostaa niitä pieniäkin asioita omassa arjessasi.
Jos koet vahvasti että et ole tyytyväinen nykyiseen elämääsi, niin sinulla on aina mahdollisuus tehdä elämääsi muutos. Sinulla on käsissäsi kaikki avaimet omaan tyytyväisyyteesi.

 

Halauksin, Heidi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *