Miten olen viime aikoina kouluttautunut?

posted in: opiskelu 0
Minä itse pidän kouluttautumista tärkeänä asiana sillä sitä kautta saa itse uusimmat tiedot, kehittyy osaajana sekä saa erilaisia näkökulmia asioihin. Minun alalla tieto vanhenee ja muuttuu nopeasti joten ajan hermoilla on pysyttävä. Viisi vuotta vanha tieto on oikeasti vanhaa tietoa. Oppiminen tekee hyvää myös aivoille ja pitää aivoja kunnossa mutta itse en opiskele sen takia vaan siksi, koska tykkään oppia uusia asioita.
Minulla on tapana vuosittain kouluttautua tai käydä koulutuksissa, eikä tämäkään vuosi ei ole ollut poikkeus opiskelujen suhteen, sillä olen ehtinyt opiskella alkuvuodesta ajanhallintaa ja nyt opiskelen online verkkotoimintaa. Viime vuosina olen enemmän käyttänyt verkossa järjestettäviä koulutuksia koska tällä hetkellä minun on ollut vaikeampi lähteä kauaksi perhetilanteen vuoksi. Pienet lapset ja vuorotyössä käyvä puoliso on välillä mahdoton yhtälö.
 
Viime syksystä alkaen olen opiskellut aika aktiivisesti. Olen käyttänyt erilaisia verkkokoulutuksia hyväksi, mm . Bloggausta Tiia Konttisen kautta ja Hinnoittelua Bisneskoulun kautta. Kevyen verkkokurssin teko Bisneskoulun kautta on ollut myös todella hyvä koulutus. Kurssin myötä rupesin ajattelemaan että miten tehdä asiat yksinkertaisemmin ja selkeämmin. Niinhän ne asiat pitäisi muutenkin olla elämässä, koska me elämme hektistä elämänrytmiä, jossa asiat tapahtuvat nopealla sykkeellä. Emme jaksa keskittyä jos asia ei ole meille todella tärkeä. Siksi asioiden pitää olla helppoa ja yksinkertaisia toteuttaa ja tätä minäkin olen nyt yrittänyt miettiä enemmän.

Olen myöskin opiskellut podcastien tekoa ja sitä olen toteuttanut oman talouden mestari verkkosivulla. Sitä voi kuunnella sieltä tai se löytyy myös spotifystä ja anchorista. Tuota varten olen opetellut käyttämään äänitysohjelmaa, leikkaamaan ääntä ja liittämään siihen erilaisia äänitteitä.
Olen opiskellut myöskin kuvan käsittelyä uudella ohjelmalla. Minun aikaisempi kuvankäsittelyohjelma ei enää vastannut omaa tarvettani, vaan minun piti etsiä uudempi ja sellainen jonka avulla kuvan käsittely on kätevää. Minun alalla kuvan käsittely on myöskin tärkeää. Miten sinä esität osaamisen ja miten olet näkyvillä somessa, niin sitä varten tarvitaan hyviä kuvia ja kuvankäsittelytaitoa. Kuva kertoo enemmän kuin teksti, vaikka tekstikin on tärkeää mutta ihminen näkee ensimmäisenä kuvan joka joko herättää kiinnostuksen tai ei.
 
Minun tietokone meni vaihtoon viime vuonna ja vaihdoin minun Windows-pohjaisen koneen Linux-käyttöjärjestelmään. Linux koneessa on erilaiset ohjelmat ja käyttötavat miten sitä käytetään joten siihen minulla on mennyt kanssa aikaa. Edelleen opettelen sen käyttöä ja onneksi minulta löytyy kotoa oma tietotekniikan opettaja joka auttaa tuon asian haltuun otossa. Olen myöskin opetellut videoiden tekemistä, videoiden leikkaamista, kuvien lisäämistä ja musiikin lisäämistä. YouTubista löytyy video tähän samaan aiheeseen liittyen, jota olen editoinut useampaan otteeseen. Alusta ja lopusta olen ottanut pois klippejä ja lisäillyt kuvia joita olen ensin käsitellyt kuvankäsittelyohjelmalla ja lisännyt myös alkuun ja loppuun musiikkia.
Tällaisia opiskeluja olen tehnyt viime aikoina. Oletko sinä opiskellut tai oletko aikeissa aloittaa opintoja?
Minulla tosiaan opiskelut jatkuvat online liiketoiminnan parissa ja olen kyllä innoissani. Odotan kovasti että pääsen kunnolla käsiksi materiaaliin ja uuden asian pariin, koska se antaa itselle paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *