Vuoden 2020 ilmaiset kuvapankit

Vuoden 2020 TOP 3 ilmaista kuvapankkia

posted in: Kuvankäsittely 0
Aiemmissa blogiteksteissä olenkin jo vähän sivunnut kuviin liittyää aihetta, sillä ovathan ne keskeisessä osassa omia verkkosivuja. Ei ole aivan sama minkä kuvan sivuille laittaa. Tarkoin valittu kuva viestii lukijalle juuri niitä haluttuja asioita joilla oma osaaminen ja asiantuntijuus tuodaan esille. Vääränlainen kuva aiheuttaa ristiriitaa ja saa lukijan poistumaan sivuiltasi nopeammin kuin ehdit kissaa sanoa.
Mistä kuvia kannattaa lähteä etsimään?
Vastaukseni on ilma
iset kuvapankit. Niistä löytyy paljon, miljoonia eri kuvia. Hyvänlaatuisia, yksityiskohtaisia, tarkkoja ja valoisia. Toisin sanoen laadukkaita kuvia. Näitä kuvapankkien kuvia voit käyttää huolettomasti omiin projekteihisi, yrityksen markkinointiin, blogiin ja moneen muuhun kaupalliseenkin juttuun. Kuvia voit ladata jo valmiiksi useampana eri kokona, joten niitä ei välttämättä tarvitse pienentää verkkosivuja varten. Tämä säästää sinulta aikaa selvästi. Seuraavassa kerron sinulle omat suosikki kuvapankkini tämän vuoden osalta.
Sijalla 3. Unsplash
Tämä on englannin kielinen kuvapankki mutta vähäiselläkin englannin kielen taidolla pärjää mainiosti tämän kuvapankin kanssa. Kuvat on todella kätevästi kategorioitu erilaisiin aihealueisiin jolloin löytää helpommin tarvitsemansa kuvan. Sivuilla on myös hakukenttä jonka avulla voi hakea sanan tai sanojen perusteella kuvaa, mutta tämä toimii pääasiassa englannin kielellä. Olen muutamaan otteeseen kokeillut suomenkielellä hakea kuvaa, mutta tällä tavoin toteutettu haku ei tuota niin paljon tuloksia, kuin englannin kielellä toteutettu vastaava haku. Kuvia voi hakea myös mustavalkoisina tai muilla väreillä ja eri kokoisina ja muotoisina. Sinun on myös mahdollista tehdä omia kokoelmia joihin voit tallentaa haluamiasi kuvia talteen myöhempää käyttöä varten. Tässä kuvapankissa on myös mahdollisuus ladata omia kuvia kuvapankkiin mutta tästä ominaisuudesta minulla ei ole kokemusta, enkä voi sen enempää kertoa miten se käytännössä toimii. Tähän kuvapankkiin voi rekisteröityä ilmaiseksi ja kuvien lataaminen omalle koneelle tai kännykään ei vaadi minkäänlaista rekisteröintiä ( huom, ei ainakaan kesäkuussa 2020 mennessä).
Kuvapankki löytyy osoitteesta www.unsplash.com
Sijalla 2. Canva
Canva on itse asiassa muutakin kuin kuvapankki, sillä pääasiassa tällä ohjelmalla tehdään mallipohjia erilaisiin graafisiin tarpeisiin, esimerkiksi sosiaalisen median postauksiin, blogiin tai verkkosivuille. Siinä sivussa tulee myös miljoonien kuvien kuvapankki joista osa on ilmaisia ja osa maksullisia.
Canvaan pitää ensin rekisteröityä jotta työkaluun pääsee kiinni. Tätä ei kuitenkaan kannata pitää ongelmana, varsinkaan jos sinulla on googlen tili jo käytössäsi. Rekisteröityminen kannattaa. Canvassa on todella käytännöllisiä ominaisuuksia joista omat mallit on yksi helpoin ja näppärin tapa nähdä mitä on viimeksi tehnyt. Canvasta löydät helposti eri tarpeisiin sopivat mallipohjat ja suomenkielisyys on iso plussa. Itse kuvien etsiminen on helppoa, mutta vaatii kärsivällisyyttä koska kuvia on paljon. Jotta pääset etsimään kuvia täytyy sinun ensin avata jokin mallipohja auki, esimerkiksi facebook postaus. Ruudullesi avautuu editointiohjelma jonka vasemmalle reunalle avautuu yksinkertainen navigaatio. Kuvien etsintä löytyy kuvat kohdasta joka on kolmas painike ylhäältä. Tämäkin pankki toimii hakutoiminnolla joten kannattaa miettiä hakusanoja tarkasti. Jos käytät useampaa hakusanaa niin älä laita pilkkua hakusanojen väleihin sillä ohjelma ei ymmärrä niitä. Pelkkä tyhjä väli riittää. Haut voit tehdä myös suomenkielellä.
Canva löytyy osoitteesta www.canva.com.
Sijalla 1. Pixabay
Pixabay on myös englannin kielinen kuvapankki, jonka kuvahaut toimivat englannin kielellä mutta sivut on mahdollista saada myös suomenkielelle. Tähän kuvapankkiin on tullut viime aikoina monenlaisia uudistuksia, sillä kuvien lisäksi tästä kuvapankista on mahdollista etsiä myös kuvituksia, vektoreita, videoita ja uutena musiikkia. Tämä kuvapankki onkin monipuolinen tarjontansa suhteen. Kuvapankista voi löytyä myös K18 -kuvia ( ainakin joskus muistan törmänneeni sellaiseen) mutta sen toiminnon saa filtterillä suojattua.
Pixabayn keskiössä on hakutoiminto jonka avulla etsitään sopivia kuvia. Haut toimivat niin suomenkielellä kuin englanninkielelläkin mutta suomenkielellä saa vähemmän hakutuloksia. Suosittelenkin käyttämään kuvahaussa englannin kieltä, jotta saisit mahdollisimman paljon vaihtoehtoja. Tässäkin kuvapankissa on kuvien kategoriointi, jonka avulla on helppo löytää esimerkiksi luontoon tai ruokaan liittyviä kuvia. Myöskin kuvien suunnan mukaan on mahdollista etsiä sopivia kuvia eli onko kuva otettu pystypäin vai vaakana. Tämä on hyvä ominaisuus sillä tarve voi olla niin vaakakuvalle kuin pystykuvallekin riippuen siitä mihin kuva tulee. Pixabayhin voi rekisteröityä ilmaiseksi tai kuvia voi ladata ilman rekisteröitymistäkin. Tämä on hyvä juttu varsinkin jos nopeasti tarvitsee jonkin kuvan sosiaalisen median päivitystä varten.
Jos arvostat nopeutta ja helppokäyttöisyyttä onnistuu tämän kuvapankin käyttö loistavasti myös kännykällä.
Pixabay löytyy osoitteesta www.pixabay.com

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *