Tunnista Tunteesi: Sisäinen sekamelska

posted in: Tunnista tunteesi | 0

Tunnista tunteesi sarjassa paneudumme erilaisiin tunteisiin ja niiden tarjoamaan kasvun paikkaan.
 
Mistä tunnistaa  että omassa ytimessä käy sellainen tuulen vinkka joka pöllyyttää jokaisen sopen niin totaalisesti, että olet aivan ymmälläsi?
Epäröit ja arvuuttelet mitä tekisit elämälläsi.
Et tiedä mikä on paikkasi tässä hetkessä.
Olet kysymysmerkkejä täynnä tulevaisuuden suhteen.

 

Se on kuin pyörremyrsky joka tuulettaa tunteesi, muistosi, ajatuksesi ja silläkin on tarkoituksensa. Se ei toimi huvin vuoksi vaan sillä on tarkoitus että se on tullut juuri nyt elämääsi. Tämä on mahdollisuutesi päästä eteenpäin elämässäsi ilman tunteiden aiheuttamaa painolastia. Mikäli et halua hypätä kyytiin, on helppo palata entiseen ja jatkaa elämää sellaisena kuin se on. Mikään ei tule siinä muuttumaan sillä et anna sille mahdollisuutta. Jos kuitenkin tahdot muutosta elämässäsi, niin suosittelen jatkamaan lukemista.
Siellä on monien vuosien pölyttyneet ja haudatut tunteet. Juuri ne joista olisit halunnut päästää eroon mutta et ole osannut, joten hautasit ne syvälle sisällesi.

Sieltä löytyy valheiden seittejä, pieniä ja suuria joiden tarkoitus ei ollut satuttaa muita, vaan säästää muita ihmisiä kolhuilta ja loukkaantumisilta.

Pettymysten aallokkokin voi lyödä vasten kasvoja. Älä ylläty jos sieltä tulee jotain, mitä olet jo lapsena kokenut mutta haudannut sen käsittelemättömänä sisällesi. Olipa se pieni tai suuri pettymys, anna sen tulla mieleen. Se pettymys haluaa tulla nyt tunnistetuksi ja päästetyksi irti.

Häpeän ja nolouden tunteet ovat kuin sumuverho joka ilmestyy yllättäen horisontista. Haluaisit jäädä sumuverhon taakse piiloon mutta astu vain verhon takaa rohkeasti esille. Täällä paistaa aurinko ja tunnet olosi helpottuneeksi kun otat sen pienen askeleen eteenpäin. Sinulla ei ole enää mitään syytä tuntea noita tunteita.

Mitä meille sanotaan lapsina kun satutamme itsemme? Älä itke. Isot pojat/tytöt eivät itke. Ne itkemättömien itkujen ketjut joita pidit urheasti sisälläsi purkautuvat nyt kyynelten yhteneväisenä virtana. Silloin ne estettiin, mutta nyt sinulla on lupa päästää ne irti. Anna maljan tyhjentyä ja puhdistaa kaikki alleen jäänyt. Tästä eteenpäin sinä et tarvitse kenenkään lupaa itkeä tai kyynelehtiä. Tee niin aina kun sinusta tuntuu sille, vaikka kesken kävelylenkin.

Arvostusta vaille jääminen. Koet, että sinua ei ole arvostettu jossain kohdassa elämääsi. Tunne on pikku hiljaa nakertanut itsetuntoasi ja sinusta tuntuu että et osaa arvostaa itseäsi. Ehkä olet tottunut laittamaan kaikki muut ihmiset oman itsesi edelle koska janoat edelleen tunnustusta. Tämä keino ei kuitenkaan tuota sinulle koskaan sellaista tulosta mitä haluaisit. On aika laittaa elämääsi tärkeysjärjestys ja se on aina tämä: #1. SINÄ, #2. muut….
Ainoa ihminen jolta sinun pitäisi saada tunnustusta on sinä itse. Älä ole riippuvainen kenenkään muun kehuista vaan kehu itseäsi. Ota siitä tapa sillä pian tavasta tulee automaattista ja pian huomaatkin peiliin katsottaessa kuinka arvokas sinä olet.

Pelko on se pimeä tunne johon et uskalla koskea koska et tiedä mitä se on. Se on mörkö joka palaa kummittelemaan aina vain uudelleen ja juuri silloin kun pitäisi tehdä jotain uutta ja hienoa. Mikä on pahinta mitä sinulle voisi tapahtua kun avaat pelkolaatikon auki? Mitä jos päästäisit sinne vähän valoa ja katsot mitä tapahtuu.  Kun tuot pelon auringon valoon se saa toisen muodon ja käsityksen. Se ei enää näytäkään pelottavalta vaan sellaiselta jota voi käsitellä.

Olipa tunteesi mitä tahansa, tee itsellesi palvelus ja annan niiden tulla. Näiden tunteiden tarkoitus on päästä pintaan käsiteltäviksi. Ne eivät halua enää olla haudattuina pimeimmässä komeron nurkassa vaan ne haluavat että käyt ne läpi ja päästät ne menemään. Siten sinäkin voit jatkaa elämääsi ja usko pois enemmän elinvoimaisempana kuin olisit koskaan kuvitellut.

Halauksin,  Heidi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *