Tämän hetken mietteitä

posted in: elämä 0

 

Jäin syksyllä äitiyslomalle ja olen nyt kahden pienen lapsen äiti. Olo on kiitollinen siitä, että olen saanut nämä kaksi ihanaa lasta elämääni näin. Koskaan se ei ole ollut itsestäänselvyys vaan pikemminkin kysymysmerkki siitä mitä elämä minulle antaa. Minulle se on tarjonnut paljon iloa ja hauskoja hetkiä mutta myös huolta ja hämmennyksen tunteita. Omat riittämättömyyden ja syyllisyyden tunteeni ovat niitä asioita joita on vain joutunut sietämään ja hyväksymään että niitä on. Mikään ei ole mennyt rikki tai pilalle siitä, että olen tehnyt vääriäkin ratkaisuja. Olen kuitenkin uskaltanut tehdä niitä ja kuunnella itseäni ja tarvettani toteuttaa itseäni.

Yrittäjyys kuuluu niihin asioihin jossa voin toteuttaa itseäni haluamallani tavalla. Luovuus on aina osa minua ja minulla onkin tarve käyttää sitä. Olen kuin sekarotuinen koira; sekoitus asioita joita olen matkani varrella oppinut niin töiden kuin koulutusten osalta.  En ehkä ole perinteisin insinööri mutta tekniikan koulutuksen saaneena olen oppinut ajattelemaan asioita moniulotteisemmin ja laajemmin. En ole myöskään perinteisin markkinointikonsultti, sillä uskon siihen että asioita kannattaa testata käytännössä kuin pelkästään uskoa sokeasti kirjojen oppeja. Asiat eivät ole aina niin suoraviivaisia sillä eri aloille ja yrityksille käyvät eri tekniikat.

Tämä aika kotona ollessa on suonut aikaa hengähtää ja miettiä mennyttä, nykyistä hetkeä ja tulevaisuuttani. Millaisena sen nään? Mitä olen tähän mennessä oppinut ja kantanut mukanani? Mitkä asiat vaikuttavat tässä hetkessä ja mitä haluan ottaa mukaan tulevaisuuteen? Näitä kysymyksiä varmasti jokaisen olisi hyvä miettiä joskus.  Vastaukset eivät tule automaattisesti eivätkä helpolla. Jokaisella meistä kuitenkin löytyy sisäistä viisautta josta saamme vastauksia kysymyksiimme, mutta meidän täytyy hiljentyä kuuntelemaan. Hiljentyminen onkin tänä päivänä todella vaikeaa mutta kuten vanha sanonta sanoo; harjoitteleminen tekee tässäkin mestariksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *