Oman paikan ottaminen tässä maailmassa

posted in: elämä | 0

roolit

Meillä jokaisella on tässä maailmassa oma paikkamme. Meille on määritelty jo ennen syntymäämme erilaiset roolit jotka otamme käyttöön kun synnymme; olemme jonkun lapsia, lapsenlapsia ja sisaruksia. Iän karttuessa nämä roolit lisääntyvät kuin huomaamatta. Sitä mukaan kun menemme kouluun,  otamme uudet roolit mukaan ja kun astumme työelämään saamme uusia roolia lisää.   Pian olemmekin opiskelijoita, työntekijöitä, työkavereita, jonkun alaisia, jonkun pomoja, neroja tietokoneiden kanssa,  huippumyyjiä, somettajia, tubettajia ja mitä kaikkea. Mutta nämä eivät tapahdu jos niille ei anneta mahdollisuutta tapahtua.

Kasvavina ja kehittyvinä olentoina meille on tärkeää omaksua nuo roolit ja ottaa ne omaksemme, koska ne toimivat oppainamme eteenpäin mentäessä. Ne kasvattavat meitä ihmisinä ja antavat paljon sisältöä arkeen. Niistä kehkeytyy hyviä keskustelun aiheita, mainioita mielipide-eroja ja  unelman poikasia.

Mikäli emme ota näitä tarjottuja rooleja vastaan, meistä tulee sisäänpäin kääntyneitä ja  erakkoluonteisia jotka jäävät jälkeen sosiaalisesta yhteiskunnasta.  Nämä ihmiset saattavat olla pelokkaita koska sosiaalinen kontakti toiseen ihmiseen on jäänyt vajaaksi. He eivät tiedä eivätkä osaa olla toisten ihmisten kanssa. Pelko hallitsee heitä koska heillä ei ole tietoa muusta.

Suunnan näyttäjä voit olla sinä tai se voi olla naapuri tai tuttu tai joku tuntematon.  Sinä voit omalla esimerkilläsi näyttää mitä kaikkea kivaa tässä maailmassa voi tehdä ja miten asiat voi tehdä.  Voit toimia rohkaisevana esimerkkinä vain olemalla sinä jolla on jo monta monta roolia hallussasi.  

Itselleni kaikista rakkain rooli on äidin rooli. Se on myös kasvattavin ja syvin eikä se lopu ikinä. Mutta tähän rooliin minä kasvan pikku hiljaa. Minulla ei ole kaikkia vastauksia valmiina mutta minulla on valmius oppia ja omaksua asioita. Voin yhdessä lapseni kanssa kasvaa tähän rooliin kiinni.  
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *